Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Welke soorten driewielers zijn er?

Is jouw kindje toe aan zijn of haar eerste fietsje? Met een driewieler leren ze balans, snelheid en ruimtelijk inzicht en daarnaast krijgen ze al een beetje door hoe het is om te fietsen. Allekinderfietsen.nl heeft een groot aanbod aan driewielers voor de allerkleinsten.

Als je voor je kind een driewieler gaat kopen kun je kiezen uit verschillende modellen, zoals:

  • – Een driewieler met duwstang
  • – Een driewieler als loopfiets
  • – Een driewieler met trappers

De driewieler met duwstang is vooral handig als je kind nog niet  gewend is om langere afstanden te rijden. Wil je bijvoorbeeld boodschappen gaan doen met je peuter dan kun je hem op zijn driewieler met duwstang laten rijden. Als hij dan moe wordt kun je hem eenvoudig voortduwen en hoef je je kind niet te dragen of voortdurend aan te sporen om door te rijden.

Wanneer kan mijn kind op een driewieler rijden?

Als je kind goed kan staan en lopen dan wordt het tijd voor zijn eerste fietsje. Dat is in de meeste gevallen een driewieler. Hierop kan je kind stabiel leren fietsen zonder dat het risico bestaat dat hij omvalt. Van de driewieler kan je kind overstappen op een loopfiets op twee wielen met zijwieltjes. Als je kind vervolgens oud genoeg is kunnen de zijwielen er af en kan je kind echt leren fietsen. Fietsen is in Nederland een heel gebruikelijke manier om je van A naar B te verplaatsen, dit in tegenstelling tot andere landen. In Nederland zijn daarom overal fietspaden of kun je veilig op de openbare weg rijden met de fiets. Dat is in veel andere landen, vooral buiten Europa, heel anders.

Is een driewieler veilig voor mijn kind?

De driewielers en andere kinderfietsen die in Nederland worden verkocht moeten voldoen aan de veiligheidseisen van de Europese Unie. Dat betekent dat een driewieler die je koopt voor je kind in principe veilig is om op te rijden. Er wordt onder andere op gelet of de driewieler is gemaakt van deugdelijk materiaal en of je kind tijdens het rijden niet bekneld kan raken met zijn voetjes.

 

Wat kost een goede driewieler voor mijn kind?

Op een driewieler rijdt je kind vaak niet heel lang. Veel ouders kiezen dan ook voor een tweedehands driewieler of kopen er eentje die later nog door een jongere broer of zus kan worden gebruikt. De prijzen lopen uiteen van enkele tientjes tot meer dan 100 euro, dat hangt uiteraard af van de kwaliteit. Je kunt ze online bestellen maar ook terecht bij de plaatselijke fietsenwinkel. Online is het natuurlijk wel gemakkelijker om prijzen te vergelijken en datzelfde geldt voor de specificaties. Op die manier kun je gemakkelijk een keuze maken. Voordeel van shoppen in een reguliere winkel is uiteraard dat je de driewieler direct in het echt kunt zien en beoordelen of deze aan je wensen voldoet en bij je kind in de smaak zal vallen.