Welke inch maat kinderfiets
Algemeen

Welke maat kinderfiets?

Welke maat kinderfiets heeft mijn kind nodig?

Welke maat fiets is nu juist voor jouw kind? Veel ouders vinden het lastig om de juiste maat fiets voor hun kind te bepalen. Gelukkig zijn hiervoor vrij eenvoudige richtlijnen te volgen die je helpen te bepalen welke maat kinderfiets jouw kind nodig heeft. Natuurlijk vertellen wij je meer over deze richtlijnen.

Welke maat kinderfiets voor een kind van 2-4 jaar?

Het ene kind kan natuurlijk eerder fietsen dan het andere kind. Hoeveel inch en dus welke maat fiets koop je nu als eerst ? In de meeste gevallen gaat het dan om een kinderfiets voor een kind tussen de 2 en 4 jaar oud. De beste keuze is dan meestal een 12,5 inch fiets.Dit geldt zeker wanneer het kind een kledingmaat draagt tussen de 92 en de 104. Of kies eerst voor een loopfiets.

Wanneer schakel je naar een 16 inch kinderfiets?

In verreweg de meeste gevallen wordt er na de 12,5 inch fiets gekozen voor een 16 inch fiets. Deze kinderfietsen zijn geschikt voor de meeste kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud. Als leidraad kun je aanhouden dat deze fietsen geschikt zijn voor kinderen met een kledingmaat tussen de 104 en 116.

Welke maat kinderfiets voor de basisschool?

De meeste kinderen zijn een jaar of 4 wanneer zij voor het eerst naar de basisschool gaan. Voor de jongste kinderen, dus van 4 jaar, kan een 16 inch fiets passend zijn, maar er zijn ook kinderen die relatief groot zijn voor hun leeftijd. De opvolgende maat is een 20 inch kinderfiets, welke geschikt is voor kinderen die naar de basisschool gaan. Je kunt het makkelijkst een leeftijd tussen de 4 (bij groot voor de leeftijd) en 8 jaar aanhouden. De kledingmaat ligt dan tussen de 116 en 122.

Leeftijdscategorie tussen de 5 en 9

Voor de 22 inch kinderfietsen wordt een richtlijn gegeven die vrij breed is. Deze kinderfiets is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar oud. Echter, zoals we eerder al noemden, zijn er kinderen die groot of juist wat kleiner voor de leeftijd zijn. Voor deze maat kinderfiets is het makkelijker om een kledingmaat tussen de 122 en 128 aan te houden.

Welke maat kinderfiets bij kledingmaat 128+ aanhouden?

Veel kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar hebben al een kledingmaat groter dan 128. Voor deze kinderen geldt dat een 24 inch kinderfiets vaak de juiste maat is.

Een kinderfiets kopen op de juiste maat

Bovenstaande richtlijnen helpen je om te bepalen welke maat kinderfiets jouw kind nodig heeft. Het is belangrijk om de juiste maat te kopen en geen kinderfiets ‘op de groei’ te kopen. Natuurlijk ben je in ons assortiment welkom om een mooie, goede kinderfiets te kopen. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op.