Algemeen

Kinderfiets kopen

Een kinderfiets kopen: waar let je op?

Een kinderfiets kopen is vaak een hele opgave voor ouders. Natuurlijk wil je op de eerste plaats rekening houden met de voorkeuren van je kind. Het is belangrijk dat je je kind echt blij maakt, met een fiets die hij of zij mooi vindt. Daarnaast wil je uiteraard ook een kinderfiets kopen die veilig is en die gewoon in alle opzichten goed past bij je kind. Wil jij een goede kinderfiets kopen? Dan geven wij je graag 4 tips.

1. Een kinderfiets kopen zonder naafdynamo

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een kinderfiets zonder naafdynamo. Dit geldt zeker wanneer je een fiets koopt voor een relatief klein kind. De naafdynamo maakt het fietsen een stuk zwaarder en dit is niet ideaal voor kleinere kinderen. Voorzie de kinderfiets liever van lampjes op batterij.

2. Koop een fiets zonder versnellingen

Je kunt een kinderfiets kopen met en zonder versnellingen. Wanneer je kiest voor een fiets met versnellingen, dan is er een zogenaamde derailleur op de fiets aanwezig. Dit is het onderdeel dat ervoor zorgt dat de ketting op een ander rad schuift bij het wisselen van de versnelling. Dit maakt de fiets onnodig zwaarder. Daarnaast zijn versnellingen kwetsbaar, waardoor ze op een kinderfiets snel kapot gaan.

3. Een kinderfiets kopen op de juiste maat

Ouders zijn heel erg van het ‘op de groei kopen’. Dit zie je vooral ook terug aan kleding. De nieuwe kleding voor het seizoen is eigenlijk nét te groot, want dan kunnen de kinderen er langer mee doen. Dit is nog begrijpelijk. Het is niet aan te bevelen om een kinderfiets te kopen op de groei van het kind. Het is namelijk belangrijk dat het kind de voeten gewoon goed op de trappers kan zetten en kan fietsen zonder op het zadel heen en weer te moeten wiebelen. Een goede maat fiets is veel veiliger.

4. Kies voor een lichtgewicht fiets

Een kinderfiets is voor een volwassen persoon heel licht, vooral omdat volwassenen het gewicht van hun eigen fiets gewend zijn. Het is belangrijk om je te realiseren dat een kinderfiets voor een klein kind een groot object is. Daarom is het zaak om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Dit voorkomt dat de fiets eigenlijk te zwaar voor het kind is om goed te hanteren.

Wil jij een mooie kinderfiets kopen?

Ben jij van plan om nu of binnenkort een mooie kinderfiets te gaan kopen? Dan helpen wij je natuurlijk graag. Je kunt eenvoudig online alle kinderfietsen bekijken en vergelijken. Heb je een mooi en goed exemplaar gevonden? Dan kun je de kinderfiets kopen tegen een scherpe prijs. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen voor meer informatie of advies.