kinderen-fietsen-corona
Nieuws

Kinderen willen fietsen in de Coronatijd

Kinderen willen fietsen in deze moeilijke tijd, ook wel bekend als de coronatijd. Jonge kinderen mogen gelukkig nog gewoon buitenspelen, maar er zijn wel enkele beperkingen opgelegd. Zo geeft het politiebureau van Kapelle aan dat je nog wel mag overschieten met een voetbal, maar dat een echte voetbalwedstrijd op dit moment niet mag. Hierbij ontstaat te veel contact. Kinderen mogen niet in grote aantallen met elkaar spelen en moeten voorzichtig zijn, zeker rond volwassenen en ouderen. Wat doen de kinderen dan? De kinderen willen fietsen, gewoon omdat dat nog wel mag!

 

De kinderen willen fietsen, maar mag dat nog wel?

Het is in veel Nederlandse straten zichtbaar. Kinderen willen fietsen, met elkaar of met het gezin. Dit mag ook nog zeker. Er zijn zelfs al leuke initiatieven ontstaan voor kinderen die willen fietsen of wandelen. Zo zijn er voor veel ramen teddyberen neergezet, zodat kinderen op berenjacht kunnen gaan. Daarnaast zijn veel ramen vrolijk versierd vanuit het idee van ‘Heel Holland Plakt’ en zien we speciaal voor de zorg veel shirts met hartjes erop voor de ruiten hangen. Allemaal goede initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen willen fietsen en wandelen langs de ramen van mensen in de buurt. 

 

Geen kinderen wel goede aanwijzingen

Meerdere Nederlandse politiebureaus hebben al aangegeven dat het wel heel belangrijk is om goede instructies mee te geven als de kinderen willen fietsen of wandelen. Zo mogen zij niet te dicht langs voordeuren fietsen of lopen, vooral omdat de voordeur onverwachts kan worden geopend door een bewoner die mogelijk in de risicogroep valt. Fietsen moet op een veilige plaats en kinderen mogen niet te dicht langs anderen fietsen. Daarnaast is het belangrijk om kinderen weg te houden van terreinen waar veel ouderen zijn, zoals bij zorgcentra. Houd de kinderen in de eigen omgeving of, als je niet kunt werken door het coronavirus: ga lekker met de kinderen mee. Zorg altijd voor een verantwoorde rit, dus houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen, ook wanneer je wandelaars voorbij fietst. 

 

Tijd voor een goede kinderfiets?

Kinderen willen fietsen op een mooie fiets, die perfect bij hen past. Zij willen mooie kinderfietsen, maar ouders willen natuurlijk vooral veilige kinderfietsen. Bij ons vind je het beste van beide. Wij hebben de leukste kinderfietsen in het assortiment, stuk voor stuk van hoogwaardige en veilige kwaliteit. Bekijk de mogelijkheden en maak je keuze!