Fietsen natuur
Informatie

5x leuke fietsroutes in Nederland om te doen met het gezin

Nederland is bij uitstek het meest populaire fietsland ter wereld. Veel mensen gaan op de fiets naar hun werk, kinderen gaan op de fiets of men maakt graag een ommetje met de fiets. Zeker in het weekend als het mooi weer is gaan veel mensen graag naar buiten voor een mooie fietstocht. Maar ook tijdens een vakantie in Nederland gaan mensen graag er op uit en nemen dat maak de fiets mee.  Of dit nu in de stad, in het bos of in een andere omgeving is, fietsen verrijkt ons leven en we knappen er allemaal van op. Ben jij ook een fietsliefhebber en ga je er graag alleen of met het gezin op uit? Dan willen we je graag inspireren met een aantal mooie fietsroutes die door Nederland lopen.

1. Rondje Drentse Hunebedden (50 km)

De provincie waar misschien wel het meeste wordt gefietst is Drenthe. Deze regio biedt alles wat je nodig hebt. Prachtige natuur, uitgestrekte landschappen en schitterende landweggetjes. Het Rondje Hunebedden voert je langs vele prehistorische grafkamers, prachtige esdorpjes, het natuurgebied Holtingerveld en de Dwingelderbossen. Ontdek de natuurlijke schoonheid van dichtbij als je zelf op fiets stapt en door de Drentse heuvels toert. Stop onderweg bij de authentieke hunebedden voor een heerlijke picknick en uitzicht over de mooie provincie. 

2. Bloemenroute (40 km)

Ben je gek van bloemen en zou je er duizenden tegelijk willen zien? Stap dan op de fiets en neem een kijkje in de Bollenstreek. De Bloemenroute leidt je door alle prachtige velden waarin een oase aan mooie kleuren, contrasten en warmte samenkomen. De route start in Lisse en brengt je langs meerdere plaatsjes waar je ook even kunt stoppen voor een hapje en een drankje. Heb je dan nog niet genoeg gehad? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Keukenhof. Hier staat her vol met prachtige bloemen, planten en botanische tuinen. 

3. Panoramaroute (40 km)

Ooit gedacht dat Zeeland ook een fijne provincie is om doorheen te fietsen? Met de Panoramaroute in Zeeuws-Vlaanderen heb je een heb je een fabuleus uitzicht over zee. De tocht brengt je door de duinen en langs verschillende Zeeuwse dorpjes. Onderweg kan je genieten van een prachtig aangezicht over de Noordzee of de Westerschelde. Mocht je na deze route nog zin hebben om verder te gaan, dan zou je ervoor kunnen kiezen om richting het Belgische Knokke te stoppen voor een heerlijk Belgisch biertje. 

4. Utrechtse Heuvelrugtocht (60 km)

Centraal in Nederland ligt natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt hier veel verschillende landschappen waardoor een fietstocht meer dan de moeite waard is. De Utrechts Heuvelrugtocht brengt je alles plaatsjes als Austerlitz en Maasbergen waarnaar je richting Veenendaal gaat. Wil je nog verder? Dan ga je al richting de Veluwe waar een oase van rust heerst en je langs bosrijke en fraaie landschappen voert. 

5. Elfstedentocht (275 km)

Ambitieus is het wel om met het hele gezin te doen, maar de Elfstedentocht laat je werkelijk de hele omgeving van Friesland zien. Hoewel veel mensen het alleen kennen van het schaatsen, zo is deze tocht ook prima per fiets af te leggen. Uiteraard is 275 km een aardige zit, maar je kunt het natuurlijk ook gedeeltelijk doen of een klein stukje meepakken. Het loont zeker de moeite om een poging te wagen. Met uitzichten over de Friese polders en waterwegen ben je de koning te rijk op de fiets. Geniet van de frisse wind vanaf de Waddenzee geniet met het hele gezin van jouw prachtige fietsvakantie