bakfiets
Algemeen

De voordelen van een elektrische bakfiets voor jonge ouders

Een elektrische bakfiets heeft veel voordelen als je jonge kinderen hebt. Je kunt ze er namelijk gemakkelijk in meenemen als jullie op stap gaan. Veel ouders brengen bijvoorbeeld hun kinderen met de auto naar school. Dat leidt vaak tot opstoppingen rond de school en soms zelfs tot gevaarlijke situaties. Als je een bakfiets gebruikt kun je veel gemakkelijker tussen het verkeer door laveren en ben je dus sneller en vaak veiliger. 

Een elektrische bakfiets is handiger dan een gewone fiets

Als je twee of meer kinderen hebt dan is het al snel erg lastig om die op de fiets te vervoeren. Een baby of jonge peuter kan nog wel in een zitje aan het stuur, maar dat wordt al snel te zwaar. Twee kinderen van bijvoorbeeld 4 en 6 jaar op de fiets meenemen is een hele opgave. De oudste van 6 al zelf laten fietsen is vaak te gevaarlijk. Dan kan een elektrische bakfiets uitkomst bieden. Hierin kun je twee of 3 kinderen veilig vervoeren. De bakfiets kan voorzien worden van bankjes met veiligheidsriemen zodat de kinderen geen onverwachte capriolen kunnen uithalen.

Is een elektrische bakfiets wel veilig?

Een elektrische bakfiets is wat anders dan de Stint, de elektrische bakfiets waarmee een ernstig ongeluk gebeurde op een spoorwegovergang. Deze is namelijk volledig elektrisch, en niet zoals de elektrische bakfiets met trapondersteuning. Je hebt daardoor meer controle over het voertuig en kunt te allen tijde meteen een noodstop maken mocht dat nodig zijn. De elektrische bakfiets mag daarom gewoon de weg op en kan veilig worden gebruikt.

Andere toepassingen voor de elektrische bakfiets

Natuurlijk kun je een elektrische bakfiets ook gebruiken voor andere zaken. De bak kan ook prima dienst doen als je boodschappen gaat doen of als je andere spullen moet vervoeren. De bak biedt bijvoorbeeld ook genoeg ruimte als je met de hond of de kat naar de dierenarts moet of als je kleine spullen of dozen wilt vervoeren. Door deze multifunctionele toepassing worden deze fietsen steeds populairder en stijgt de verkoop. Er komen ook steeds nieuwe modellen op de markt zodat je de keuze hebt als je besluit om een elektrische bakfiets aan te schaffen. De prijzen kunnen soms sterk verschillen. Het is dus aan te raden om online prijzen te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat.   Bij sommige winkels kun je je bakfiets online bestellen. Deze wordt dan bij je thuis afgeleverd of kun je ophalen bij een rijwielhandelaar bij jou in de buurt. Je kunt natuurlijk ook naar een fysieke winkel gaan om daar je bakfiets te kopen. Het voordeel is dat je eerst een proefrit kunt maken om te zien of het je bevalt. Voor onderhoud kun je altijd terecht bij een plaatselijke fietsenwinkel, ook als je nog recht hebt op garantie.