Informatie

Elektrische moederfietsen

Iedere mama kent het wel: het gehannes om je kinderen op de elektrische fiets te krijgen.  Ene kind achterop, andere in het zitje voorop. Op zich kan het wel, maar echt handig is het niet. En dan hebben we het nog niet eens over topzware fietsen die om dreigen te vallen, huilende kinderen en tot gevolg. Je besluit om nóóit meer met je kinderen op de fiets te stappen.

Komt je dit bekend voor? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wist je dat er speciale elektrische moederfietsen op de markt zijn? Met elektrische moederfietsen nemen een hoop ongemakken weg!

Waarom elektrische moederfietsen?

Zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten mag je samen op de fiets stappen. Een Bobike fietsstoeltje op een elektrische damesfiets monteren is een optie, maar niet ideaal. Vaak is het frame niet stevig genoeg en bestaat de kans dat de bagagedrager door het extra gewicht afbreekt. Elektrische moederfietsen hebben een verstevigd frame met extra ruime instap, waardoor je gemakkelijk op en af kunt stappen. Elektrische moederfietsen zijn uitgerust met een dubbele standaard, zoals bij een motor, en een stuurslot. Hierdoor staan elektrische moederfietsen extra stabiel en is de kans op omkiepen beperkt tot een minimum. Het stuur van elektrische moederfietsen zijn breder dan bij normale damesfietsen.

Elektrische moederfietsen hebben nog één groot voordeel ten opzichte van normale moederfietsen. Door de elektrische trapondersteuning fietsen deze alsof je altijd wind in de rug hebt. Elektrische moederfietsen zijn voorzien van een motor in het voorwiel en een accu onder de bagagedrager. Door de trapondersteuning maken elektrische moederfietsen het mama’s (en papa’s natuurlijk) een stuk gemakkelijker. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een fietstocht maken: op de elektrische moederfiets van Stella wordt dit een fluitje van een cent!

Waar koop je een goede elektrische moederfiets?

Elektrische moederfietsen zijn te koop bij een e-bike specialist en diverse webshops. Stel je weinig eisen aan een elektrische moederfiets en is de prijs het belangrijkste? Dan is online aanschaffen een optie. Hou er wel rekening mee dat veel online aanbieders de elektrische moederfiets als bouwpakket afleveren. Je moet de fiets zelf afmonteren. Bevalt de elektrische moederfiets je niet? Dan moet je zelf zorgdragen om de fiets te retourneren. Ons advies is om een e-bike specialist te bezoeken en je hier de elektrische moederfietsen te bekijken. Je bent hier verzekerd van kwaliteit en service bij onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *